018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

40 godina rada u senci blokade računa

Komentari: isključeni

U senci blokade svih tekućih računa zbog dugovanja „Jugorosgasu“, Gradska toplana u Nišu obeležila je danas četiri decenije postojanja i rada.

Direktor Milutin Ilić za NTV je rekao da se finansijska situacija lagano popravlja, jer su određena sredstva juče prebačena toplani sa računa Grada. Ilić dodaje da kriza u ovom javnom preduzeću neće ugroziti planirane investicije u sistem, kako bi sledeća grejna sezona išla po planu.

Finansijska situacija u niškoj toplani se propravlja, tvrdi direktor Milutin Ilić. Kao posledica blokade računa, od strane „Jugorosgasa“, bila je i skromnija proslava  četrdesete godišnjice rada.

Problemi u Gradskoj toplani neće ugroziti planirane investicije, kako bi sledeća grejna sezona prošla prema planu, tvrdi direktor i dodaje da će 800.000 evra biti uloženo u mrežu.

Milijarda i dvesta hiljada dinara je dug Nišlija za grejanje. Podsetimo, zbog velikog dugovanja za gas, „Jugorosgas“ je blokirao sve tekuće račune JKP “Gradska toplana“, a aktivirana je i garantna menica vredna više od 720.000.000 dinara. Prema rečima direktora ovog preduzeća, Milutina Ilića, ne radi se o dugu toplane, već je problem nastao zbog neredovnih platiša, među kojima ima građana, ali i budžetskih korisnika.

Povezane vesti