018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

4. Savetovanje povrtara južne Srbije u Domu Vojske (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

- Zbog velikih poplava 2014. godina bila je puna izazova, u 2015. godini očekuje naš ciklus akreditacije naših organizacionih struktura u poljoprivredi da bismo od 2016. do 2020. godine mogli da apliciramo za 175 miliona evra iz tzv. IPAR fonda EU koji je namenjen ruralnom razvoju i podsticaju poljoprivredne proizvodnje – rekao je Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede otvarajući četvrto Savetovanje povrtara južne Srbije koje se održava u Domu Vojske Srbije.
Poljoprivreda je najvažnija privredna grana i Srbiji, i sve aktivnosti resornog ministarstva biće usmerene ka njenom podsticaju i razvoju. Saradnja sa lokalnim samoupravama je izuzetno važna u tom procesu, a Niš spada u gradove koji su pokazali izuzetan senzibilitet za poljoprivredu, istakao je Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede prilikom prijema u Gradskoj kući.
Grad Niš će pred Ministarstvo poljoprivrede istupiti sa četiri projekta. Njime će u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje aplicirati za IPAR fondove EU, navodi prof. dr Jovan Stojković, gradski većnik resorno zadužen za poljoprivredu.
A u Domu Vojske Srbije otvoreno je četvrto savetovanje povrtara južne Srbije pod slogonom “Savremena proizvodnja povrća”. Stalno usavršavanje i praćenje novih trendova i dostignuća jedini je način da naša proizvodnja bude konkurentna, rečeno je na savetovanju.
Danil Slavković ima poljoprivredno gazdinstvo u Aleksandrovu. Na 30 hektara zemljišta on se pored povrtarstva bavi voćarstvom i ratarstvom.
Četvrto savetovanje povrtara južne Srbije izazvalo je veliko interesovanje poljoprivrednika niškog kraja. Posle izlaganja državnog sekretara Radoševića o podsticajima primarne poljoprivredne proizvodnje u 2015. g. u nastavku savetovanja bilo je reči o proizvodnji paprike, kao i rasada povrća i suzbijanju štetočina.

Povezane vesti