018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Na pomolu izlazak iz krize? (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi:

U narednoj godini očekuje se dalji pad kupovne moći građana I potršnje, ali od dinamike i doslednosti u primeni paketa ekonomskih mera i suštinskih reformi, zavisiće koliko brzo ćemo izaći iz ekonomske krize.
Ohrabruje i to što ključne evropske i svetske ekonomije, poput Nemačke, Italijanske, Španske i Ruske, sa kojima Srbija ima najobimniju privrednu saradnju, već beleže pozitivne ekonomske bilanse i izlazak iz recesije, kažu ekonomski stručnjaci komentarišući trenutnu ekonomsku situaciju u Srbiji.
Gradjani Nisa uglavnom nisu optimisti kada je reč o tome kako cemo živeti narednih godina.
Svetska ekonomska kriza koja nas pogadja od 2008. godine, predugo traje, a besebesparica I pad životnog standarda vidljiv je na svakom koraku.
Radi se o procesu sa zakasnelim startom, jer je paket ekonomskih mera trebalo preduzeti kada je otpočela svetska ekonomska kriza, zato ne možemo računati na brzi oporavak, kaze Boban Stojanovic, profesor ekonomskog fakuteta u Nišu.
Neke ekonomije sa kojima imamo najintenzivniju spoljnotrgovinsku razmenu, već se oporavljaju od ekonomske krize.
Od nove 2014. velika su ocekivanja ekomista ali i građana. Investiciona ulaganja uz doslednu primenu ekonomskih mera i sprovođenje reformi stvoriće sve preduslove za oporovak koji nastupa već 2015. kazu ekonomisti.

Povezane vesti