018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

31. oktobar – rok za podnošenje dokumenata za legalizaciju (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Trideset prvog oktobra ističe rok za podnošenje kompletne dokumentacije za legalizaciju objekata. U odnosu na prethodni period, interesovanje je veliko, kažu iz Uprave za planiranje i izgradnju i podsećaju da sva neophodna dokumenta građani treba da dostave Centru za izdavanje dozvola, koji se nalazi u ulici Nikole Pašića br. 22.

Na legalizaciju u Nišu čeka 36.000 objekata, a zahteve je do sada podnelo oko 34.000 građana. Do nedavno, interesovanje za pribavljanje građevinske i upotrebne dozvole i prava svojine bilo je osrednje, ali, po starom srpskom običaju, sa približavanjem kraja roka – počinje da raste.

U Nišu postoji 8 gradskih zona, tako da cena legalizacije zavisi pre svega od lokacije na kojoj je objekat izgrađen i od njegove površine.

U Srbiji ima oko 500.000 objekata za koje još nije podneta dokumentacija za legalizaciju i, ukoliko se to ne učini u zakonskom roku, do 31. oktobra, preti im rušenje, najavila je Aleksandra Damnjanović, državni sekretar u Ministarsvu građevinarstva, saobaćaja i infrastrukture.

Povezane vesti