018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

25 ustanova socijalne zaštite na Sajmu razmene u Beogradu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Mladi bez roditeljskog staranja često strahuju od punoletstva. Sa 18. rođendanom ostaju bez smeštaja, a do zaposlenja i stalnih prihoda u današnje vreme teško dolaze i oni sa srećnijom životnom pričom. Svesni neizvesne budućnosti svojih korisnika, u Centru za porodični smeštaj i usvojenje traže donatore koji bi pomogli da se formira klub za brže i lakše osamostaljivanje ovih mladih ljudi. Prvi korak koji će ih približiti potencijalnim darodavcima je učešće na takozvanom Sajmu razmene koji će se u sredu održati u Beogradu.

“Kuda nakon punoletstva“, pitanje je koje mnogi korisnici Centra za porodični smeštaj i usvojenje postavljaju uoči svog 18. rođendana. Sa završetkom školovanja gube pravo na porodični smeštaj, potom godinu dana primaju socijalnu pomoć nakon čega su prepušteni sami sebi. Zato u pomenutom Centru planiraju da osnuju Klub za osamostaljivanje, a hoće li se taj plan i realizovati zavisiće od novca. Zato će sa ovim projektom konkurisati na Sajmu razmene kome će prisustvovati brojni donatore.

Ideja je da se kroz pomenuti Klub korisnicima pruži i psihosocijalna podrška, i to od strane njihovijh vršnjaka. U planu je formiranje tri ovakva kluba na području Nišavskog regiona, u opštinama sa najviše korisnika iz kategorije starijih maloletnika.

Na sajmu razmene u Beogradu učestvovaće 25 ustanova socijalne zaštite iz cele Srbije.

 

Povezane vesti