018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

220.000 dužnika potpisalo sporazum o reprogramu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nakon isteka roka za reprogram duga za struju, bilans glasi – 220.000 dužnika potpisalo je sporazum, od toga 75.000 u jugoistočnoj Srbiji. Samo u poslednjoj nedelji potpisano je 10.000 ugovora, pa je zbog velikog interesovanja poslednji rok pomeren za 1. decembar. U Privrednom društvu Jugoistok kažu da će biti naplaćeno 5,5 milijardi dinara duga, čime će ovaj deo Srbije promeniti neslavni status najvećih dužnika. Za sada nema najave produženja reprograma, a neredovne platiše dobijaće tužbe.

U niškoj Distribuciji potpuno drukčija slika nego pre nekoliko dana. Pred šalterima samo redovne platiše, i tek po koji potpisnik sporazuma za reprogram duga. Teret, kažu, polako počinju da skidaju.

Prema podacima EPS-a, šansu za reprogram duga za struju iskoristilo je više od 55 odsto dužnika. U Privrednom društvu Jugoistok kažu da je do sada potpisalo 75.000 dužnika, a pošto su neki uhvatili poslednji voz da se prijave, potpisnika će biti još.

Elektroprivreda Srbije ponudila je građanima, u trećem reprogramu, da zaostale dugove za struju plate od 12 pa čak do 120 rata. Sporazum su sklopili većinom manji i srednji dužnici među domaćinstvima, ali i veliki dužnici kao pravna lica – među prvima je u reprogram ušao i Grad Niš.

 

 

Povezane vesti