018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Preciziranje minimuma nadležnosti srpskih opština

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da će državni vrh narednih dana precizirati minimum nadležnosti zajednice srpskih opština za sporazum sa Prištinom, što bi u pisanoj formi bilo predočeno drugoj strani.
“U toku su snažne diplomatske aktivnosti, pri čemu pokrovitelji pregovora Beograda i Prištine traže da Srbija precizira minimum zahteva, koji se posebno odnose na nadležnosti zajednice srpskih opština, ali da se to stavi na papir i da se predoči drugoj strani”, rekao je Drecun novosadskom “Dnevniku”. On naglašava da se Beograd stoga nada da će Brisel i Vašington izvršiti dodatni pritisak na Prištinu da bude spremna na kompromis kada državni vrh, u narednih nekoliko dana, definiše taj minimum. (Dnevnik)

Povezane vesti

  • Ljubo

    Prosto je neverovatna politika koju vode drzavni organi Srbije! Iskreno, racunali smo da ce padom zutih na celo Srbije doci oni koji ce zastupati interes Srbije, medjutim dosli su jos gori!
    Posle koliko „pregovara“ oni jos nisu objasnili medjunarodnim siledzijama koji je „minimum“ nadleznosti zajednice srpskih opstina?
    Nazalost, ulazkom Drecuna u politiku, izgubili smo jednog dobrog vojnog analiticara, a dobili loseg politicara!Ako on misli da ce Vasington i Brisel, koji optuzuju Beograd za „neuspeh pregovora“ izvrsiti pritisak na Pristinu, onda je, najblaze receno, pao sa Marsa!Pristina sve radi po instrukcijama Vasingtona!