018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

18. rođendan Niške televizije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Na današnji dan pre 18 godina osnovana je Niška televizija. Brz, tačan, releventan, edukativan, vizualno prepoznatljiv servis građana Niša je ono čemu teži Niška televizija. Poštujući profesiju, a uz primenu opšteprihvatljivih standarda i organizacione promene, moguće je transformisati sistem u respektabilnu TV stanicu ovog dela Srbije.

Decembra 1995. godine Skupština Grada Niša donela je odluku o osnivanju Javnog informativnog elektronskog glasila Grada Niša – tada nazvanog Gradska televizija Niš. Od samog početka definisana je jasna koncepcija informativne televizijske kuće, čiji je osnovni i glavni zadatak pravovremeno, tačno i istinito informisanje građana o svim događajima u Nišu.

Niška televizija vremenom je rasla i menjala se, ali uvek uz svest da postoji radi građana. Na temeljima onoga što je do sada postignuto, Niška televizija je od 25. novembra pokrenula program sa novim konceptom, prema modelu evropskih servisa, kako bi se postigao osnovni cilj pravovremeno informisanje građana o svim aspektima života i kako bi se našla rešenja za njihove probleme. Na taj način omogućavamo gledaocima, radi kojih i postojimo, da budu deo televizije koju osećaju kao svoju i da se uključe u kreiranje programa i pokretanje tema.

Godine 2007.  o opstanku NTV-a izjasnilo se i 35.000 građana, koji su potpisali peticiju i jasno stavili do znanja da Niš želi i treba da ima svoj javni servis. A krajem prošle godine Skupština grada Niša usvojila je i zaključak o pokretanju inicijative, kako bi se sprovela medijska strategija po kojoj se NTV transformiše u regionalni javni servis. Da bi postigla cilj kome stremi, zahvaljujući savremenim tehnologijama, Niška televizija je od stanice sa 40 ljudi uspela da proširi vidljivost i bude dostupna gledaocima širom sveta preko sajta, lajv striminga i android aplikacije za mobilni telefon .

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti