018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

18. Evropska smotra srpskog folklora

Komentari: isključeni

Osamnaesta Evropska smotra srpskog folklora je takmičarskog i revijalnog karaktera, a održaće se 18. i 19. maja. U Hali “Čair” će se predstaviti 44 ansambla iz 11 zemalja, očekuje se prisustvo više od 2000 mladih ljudi, a nekima od njih će to biti i prva poseta Srbiji.

Evropska smotra folklora dijaspore održava se od 1996. godine. Zbog svog sadržaja i velikog broja učesnika predstavlja najveću i najznačajniju kulturnu manifisetaciju srpske omladine koja živi van svoje matice. Za mnoge od učesnika, ovo je prilika da upoznaju zemlju svojih predaka. Za organizaciju ove, osamnaeste smotre, Grad Niš i Studentski kulturni centar prijavili su se pre tri godine.

Na ovogodišnjoj smotri takmiče se 44 ansambla iz 11 zemalja: Italije, Nemačke, Francuske, Austrije, Rumunije, Hrvatske, Republike Srpske,Švajcarske, Švedske, Slovenije i Crne Gore. Svi članovi ovih ansambala su srpskog porekla.

Program 18. Evropske smotre srspkog folklora dijaspore počinje 18. maja u 13 sati u niškoj Hali “Čair” svečanim otvaranjem, uz prisustvo zvaničnika i svih učesnika, a zatvara se u nedelju, 19. maja, revijalnim nastupima gostujućih ansambala i svečanom dodelom nagrada. Karte za dvodnevni program koštaju 300 dinara, a jednodnevna ulaznica može se kupiti po ceni od 200 dinara. Prodaja karata počinje u petak na biletarnici Hale “Čair”.

Povezane vesti