018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

160 miliona za rekonsrukciju škole i ulica (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Osnovna škola „Branko Miljković“ trebalo bi da bude rekonstruisana do 1. septembra. Polovinu novca obezbeđuje grad Niš, a polovinu Ministarsvo regionalnog razvoja i Evropska investiciona banka. Drugi projekat koji finansiraju je sanacija i rekonstrukcija ulica: Svetozara Markovića, Dragiše Cvetkovića, Koste Stamenkovića i Episkopske. Ukupna vrednost je oko 160.000.000 dinara.

Zatvorene učionice, skraćeni časovi i rad u tri smene. Ovo bi od septembra trebalo da bude prošlost za učenike Osnovne škole “Branko Miljković”. Ministarsvo regionalnog razvoja i Evropska investiciona banka obezbeđuju pola novca za sanaciju, oko 40.000.000 dinara. Drugu polovinu daje Grad. Ovo je jedan od dva projekta koje su odobrili, a drugi je rekonstrukcija 4 ulice u Nišu.

Za rekostrukciju ulica Svetozara Markovića, Dragiše Cvetkovića, Koste Stamenkovića i Episkopske obezbeđeno je dva puta po 40.000.000 dinara. I ovde je učešće grada i republike pola – pola. Osim u Dragiše Cvetkovića u ostalim će biti potpuno zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža. Rokovi za početak radova u oba projekta su kratki.

Niš ima još nekoliko projekata koji čekaju zeleno svetlo Republike. Vrede dvadesetak miliona dinara. U Gradu kažu to nije kraj. Pošto su transferi gradovima smanjeni za trećinu, ovo je jedan od načina da što više projekata urade od republičkih para.

 

Povezane vesti