018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

15 godina rada Akreditacionog tela Srbije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Akreditaciono telo Srbije, posle 15 godina rada, okupilo je pionire srpske akreditacije u Regionalnoj privrednoj komori Niš.
Povod je obeležavanje 28. juna, dana Akreditacije u Republici Srbiji. Reč je o skupu predstavnika domaćih akreditovanih laboratorijama za ispitivanje kvaliteta proizvoda
Tim povodom organizovan je i okrugli sto o značaju akreditacije za razvoj privrede.
Akreditacija je kompetentnost i usaglašenos domaćih loboratorija sa evropskim i svetskim standardima za ispitivanje kvaliteta proizvoda. Time se uvodi bezbednost za domaćeg potrošača, i mogućnost da se proizvod izveze i proda stranom kupcu. Akreditacija je zapravo vrlo značajan segment proizvodnje, kontole kvaliteta i plasmana svih proizvoda.
Kao značajan servis privrede, Akreditaciono telo Srbije ima blisku saradnju sa Privrednom komorom Srbije. Tačno pre 15 godina, 28. juna 2000. godine niško Akcionarsko društvo za isptivanje kvaliteta “Kvalitet” prva je laboratorija u Srbiji koja je dobila akreditaciju za ispitivanje kvaliteta proizboda.
Akreditaciono telo Srbije dodelilo je zahvalnicu Akcionarskom drustvu za ispitivanje kvaliteta Kvalitet iz Niša za uspešnu sradnju i dopinos razvoju sistema akreditacije u RS.