018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

137 godina postojanja Vojne bolnice u Nišu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Vojna bolnica u Nišu sutra, 22. Januara, obeležava 137. godišnjicu postojanja, u znak sećanaja na 1878. dan kada je osnovana kao prva zdravstvena ustanova na jugu Srbije.
Jublej će biti obeležen polaganjem venaca na spomen piramidu u krugu bolnice, svečanom akademijom i otvaranjem izlozbe “Srbija pamti savezničku Bizertu” Luke Nikolića u Domu vojske.
Vojna bolnica u Nišu je u svim presudnim trenutcima u odbrani Srbije dala svoj doprinos. I danas sa ponosom predstavlja savremeni zdravstveni centar koji zbrinjava vojne osiguranike, penzionere i civilno stanovništvo, kaže potpukovnik dr Goran Milojković, pomoćnik upravnika za lečenje.
Vojna bolnica u Nišu ima slavnu prošlost i istaknuto mesto u sistemu vojnog zdravstva danas. Godišnje u ambulanti zbrinjava oko 200 000 a klinički oko 5500 pacijenata dok u laboratoriji obavi oko milion dijagnostičkih porcedura, kaže gradski većnik dr Jovan Stojković.
137. godišnjicu postojanja Vojna bolnica obeleziće i svečanom akademijom u Domu vojske, kao i otvaranjem izlozbe fotografija “Srbija pameti savezničku Bizertu” autora Luke Nikolića.
Izložba će biti otvorena u Domu vojske narednih nedelju dana u vremenu od 10 do 19 časova.