018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

135. rođendan Narodne biblioteke (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Svečanom akademijom, uz pesmu i prisustvo mnogobrojnih zvanica i prijatelja, Narodna biblioteka “Stevan Sremac” obeležila je 135 godina rada i postojanja. Jedna od nastarijih ustanova kulture u Nišu, danas ima preko 22.000 aktivnih članova i oko pola miliona bibliotečkih jedinica, a korisnici su zadovoljni fondom knjiga koje su im na raspolaganju.

Svaki jubilej prilika je da se sumiraju rezultati i saopšte planovi za budući period. Aktivnih korisnika biblioteke je više od 20.000, različitih su starosnih struktura, profesija i interesovanja.

Narodna bibliteka “Stevan Sremac” podeljena je na nekoliko odeljenja. Čine je, između ostalih, odeljenje beletristike, serijskih publikacija, stručne knjige odeljenje zavičajnih i posebnih fondova, kao i odeljenje dečje knjige.

Na svečanosti povodom 135. rođendana biblioteke nastupili su studenti Fakulteta umetnosti, a vernim čitaocima i prijateljima dodeljene su članske karte i zahvalnice.

Biblioteka se i ove godine, tradicionalno, uključuje u obeležavanje “Noći muzeja”. U subotu, 17.maja, otvoriće svoja vrata već u 18 sati, tokom prošlogodišnje Noći muzeja, biblioteku je posetilo 1500 sugrađana, a ove godine se nadaju da će taj broj biti veći.

Povezane vesti