018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

120.000 dinara za svako treće novorođenče (VIDEO)

Svako treće dete koje bude rođeno na teritoriji gradske opštine Medijana 2014. godine dobiće 120.000 dinara. Ova novčana pomoć trebalo bi da podstakne rađanje i poveća natalitet na teritoriji opštine, kaže predsednik dr Nebojša Krstić.

Naredna godina je u Gradskoj opštini Medijana posvećena najmlađima, i podsticanju rađanja, kaže njen predsednik dr Nebojša Krstić. Zato će opština svakom trećem detetu koje bude rođeno u 2014. godini na njenoj teritoriji pomoći sa 120.000 dinara. Ukupno četiri miliona dinara je izdvojeno za te svrhe, ali i za sve mere podsticaja rađanja.

Sledeće godine biće mnogo manifestacija posvećenih najmlađima u Medijani. Za njiih je ukupno izdvojeno deset miliona dinara, uključujući pomoć trećem detetu, ali i Fondu „Sveta Petka“, iz koga najbolji učenici i studenti dobijaju jednogodišnje stipendije. Medijana će pomagati i parovima koji ne mogu da dobiju decu prirodnim putem, dodaje Krstić.

Povezane vesti

  • vlada

    sta ako zivim na Panteleju,dali ostvarujem to pravo?

  • Sotir zvani đubre

    Pa sva deca se rađaju u opštini Medijana, jer se klinički centar nalazi u toj opštini.
    Sa druge strane, ovo „svako treće dete“ ostavlja toliko prostora za malverzacije. Ispostaviće se posle par meseci da baš članovi URS-a rađaju svako treće dete.