018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

12. Međunarodni susreti pesnika (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Dvanaesti međunarodni susreti pesnika u okviru “Miljkovićevih večeri poezije” okupili su ove godine rekordan broj pesnika iz zemlje i inostranstva. Radove je prijavilo oko 900 pisaca iz 14 zemalja, a 150 pesama objavljeno je u zborniku “Između dva sveta” . Tradicionalno, dodeljene su i nagrade najboljima.

U godini kada se obeležava 80 godina od rođenja velikog Branka Miljkovića, sećanje na princa poezije nikada nije bilo življe. Miljkovićeve dane po 12. put organizuje Omladinski savet Niša i Udruženje književnika “Branko Miljković”.

Među ovogodišnjim laureatima našao se i jedan hirurg – pesnik prof .dr Nebojša Đorđević Šone. Žiri je njegovoj pesmi “Elizijum” dodelio prvu nagradu, koja se sastoji iz povelje “Brankovo pismo” i „Statue cara Konstantina“.

Nagradu Susreta za životno delo ove godine dobio je Radomor Antić iz Beograda, a povelju i „Statuu cara Konstantina“ za dugogodišnje književno stvaralaštvo Dragoslav Stevanović iz Niša. Osim 10 zvaničnih nagrada, dodeljene su i 73 povelje autorima čije pesme zaslužuju da budu pohvaljene jer slede duh velikog Branka Miljkovića.

Povezane vesti