018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

11 godina od zločina u Goraždevcu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Danas se navršava 11 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu, na Kosovu i Metohiji, a za taj zločin niko još nije odgovarao.

Ivan Jovović i Pantelija Dakić ubijeni su iz automatskog oružja pre 11 godina dok su se kupali u reci Bistrici, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorde Ugrenović (20) su tada teško ranjeni.

I pored nagrade od milion evra i obećanja predstavnika UNMIK-a da će, kako su rekli, prevrnuti svaki kamen da nađe ubice, za zločin nad nedužnom decom do danas niko nije odgovarao.

Iz Euleksa poručuju da iako su zatvorili slučaj zbog nedostatka dokaza, postoji mogućnost da istragu obnove ako bude novih saznanja i apeluju na građane da im dostave bilo koju informaciju koju imaju o tragičnom slučaju iz 2003. godine.

UNMIK je posle napada saopštio da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz „kalašnjikova“ na pedesetak dece i mladih Srba iz Goraždevca. Kosovska policija je u istrazi saslušala 75 svedoka, a pretresla je i 100 kuća, bez konkretnih rezultata.

Povezane vesti