018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

11 filmova u takmičarskom delu „Filmskih susreta“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma – „Filmski susreti, Niš 2013″, održaće se od 26. do 30. avgusta. U zvaničnom, takmičarskom delu biće prikazano 11 filmova, 10 na Letnjoj pozornici i jedan u „Kupina“ biskopu.

Za umetničkog direktora i ove godine izabran je glumac Dragan Vujić Vujke. Ljubitelji pokretnih slika na Letnjoj pozornici moći će da vide deset filmova „Kad svane dan“, „Mamaroš“, „Odumiranje“, „Ljubav dolazi kasnije“, “Krugovi“, „Vir“, „Led“, „Artiljero“, „Falsifikator“, „Skidanje“, a kao jedanaesti film u konkurenciji, i film „Država“ – u bioskopu „Kupina“.

Na zatvaranju , 30. avgusta , nakon dodele festivalskih nagrada, biće premijerno prikazana dva srednjemetražna filma sa temama iz naše istorije – najpre, dokumentano-igrani „Put ružama posut“, reditelja Marka Novakovića o princezi Oliveri, a na kraju večeri i niški igrani film „Ponoćna molitva“ reditelja Bobana Rajkovića, po dramskom tekstu Nebojše Ozimića „Senke Ćele-kule“. Organizator Filmskih susreta je Niški kulturni centar.

 

Povezane vesti