018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

100 dana Vlade (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan angažmanom, poštenjem i odgovornošću Vlade Srbije koja je u prvih 100 dana obezbedila investicioni ambijent i zapošljavanje pre svega mladih, koji moraju da stvore posao za sebe. Ipak, premijervkaže da ne želi da daje ocene, da je škrt po tom pitanju, jer, kako kaže, on nikada nije potpuno zadovoljan.

Premijer je ukazao i na to da nije bilo moguće predvideti najtežu privrednu katstrofu koja nas je zadesila, ali da je uprkos tome ostvareno sve što je bilo planirano.

„Zadovoljan sam trudom, marljivošću, angažamom, poštenjem i odgovornošću. Nije bilo moguće predvideti najtežu privrednu katastrofu koja nas je zadesila, a mislim da smo i pored toga odradili sve ono što smo imali u našem planu, a važno je reći da Srbija ima plan“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Vlada posvećena, da je ozbiljna i rešena da se bavi najtežim problemima. Prema njegovim rečima, Srbija neće doživeti ekonomsku sudbinu Argentine ili Grčke zasto što ima odgovornu vlast koja ne kupuje glasove već donosi teške, ali spasonosne zakone. Vučić je rekao da se suočava sa ogromnim nasleđenim problemima, jer oni koji danas kritikuju vlast su u vreme dok su bili u poziciji da odlučuju, donosili katastrofalne odluke čija je posledica bila njihovo lično bogaćenje, a siromašenje države. Zato će Vlada, prema njegovim rečima, morati još dve godine da se zadužuje da bi pokrivala deficit, pre nego što finansije države budu stavljene na zdrave osnove.

„Nama je počeo dug dramatično da se uvećava jer doveli su nas na ivicu bankrotstva kupovinom glasova i socijalnog mira. Naš je posao da sredimo javne finansije, da pokažemo da možemo da napravimo nešto bolje i da napravimo zdravu ekonomiju, jer je danas nemamo. Dobar deo ljudi misli da će nešto da nam padne sa neba. Neće, moramo na tome sami da radimo“, rekao je Vučić.

Vučić je, objašnjavajući zašto Vlada sto dana rada obeležava, između ostalog, u Bačkom Petrovcu, rekao da će ministri posetiti uspešno poljoprivredno gazdinstvo, koje danas plaća porez državi, a nastalo je zahvaljujući ličnom preduzetništvu i inicijativi jedne osobe.

„Reč je o ženi koja je napravila jednu od najboljih farmi u Srbiji, milion i po litara mleka pravi godišnje. Želimo da vidimo kako da doprinesemo razvoju stočarstva u Srbiji. Cilj Vlade je zapošljavanje kako bi u 2017. godini stopa nezaposlenosti bila spuštena ispod 18 odsto”, rekao je Vučić.

Povezane vesti