018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“100-arhitektura kroz vreme” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani arhitekture” , u galeriji Srbija   otvorena je izložba “100 -arhitektura Niša kroz vreme”. Ovo su jubilarni, 15 .dani arhitekture i trajaće do 13. decembra.

Izložba “100- arhitektura kroz vreme” predstavlja okosnicu budućeg arhitektonskog vodiča Niša, koji će , ako finansijske mogućnosti dozvole, biti predstavljen javnosti sledeće godine. Izložba je svojevrsni završetak  četvorogodišnjeg stručnog istraživačkog rada autorskog tima Vodiča sastavljenog od eminetnih arhitekata,članova Društva.

Na ovogodišnjim Danima arhitekture, koje se već 15 godina održavaju u našem gradu, biće ukupno pet izložbi, praćenih uvodnim predavanjima, koja za cilj imaju da javnosti upotpune prikaz postavki. Takođe, biće organozovana i radionica u trajanju od 4 nedelje, koja će unaprediti  studentska znanja iz oblasti uređenja enterijera. Radovi sa ove radionice, biće prikazani na izložbi koja će i zatvoriti ovogodišnje Dane arhitekture. Manifestaciju organizuje Društvo arhitekata Niša u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije, Regionalnim centrom u Nišu, uz podršku Građevinsko arhitektonskog fakulteta .

Povezane vesti